Byggebransjen dumper mest

65 prosent av de 1.800 bedriftene som Arbeidstilsynet sjekket for sosial dumping første halvår, fikk en eller annen form for pålegg. Byggebransjen var verst. 20 prosent av feilene var så alvorlige at virksomhetene fikk tvangsmulkt eller ble stanset helt.

– Stansing blir vurdert som mer effektivt enn tvangsmulkt i saker om sosial dumping. Mange av de firmaene vi forholder oss til er utenlandske. Disse blir rett og slett borte. Da blir det håpløst å skulle kreve inn tvangsmulkt, sier direktør for kommunikasjon Odd Einar Johansen i Arbeidstilsynet til Dagens Næringsliv.

Får ikke ut lønn

– Når det oppdages underbetaling er det vanskelig å få drevet inn lønnen som de ikke har betalt, fordi firmaene ikke er norske og forsvinner, sier avdelingsleder Knut Bodding i LO. Han mener allmenngjøring av tariffavtaler i byggebransjen har gjort det enklere å reagere mot sosial dumping.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *