God energisparing kan gi økt støtte

Nye støtteprogrammer for energieffektive bygg og utomhusanlegg kan åpne nye tilskuddsmuligheter for borettslag og boligsameier. Høyere ambisjoner om energisparing kan gi økt støtte.

Det forteller Enova som i går lanserte de nye støtteprogrammene.
– Vi mener alvor i arbeidet med å endre det norske byggmarkedet i retning passivhus, understreker administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.
En annen viktig endring er at kravet til størrelsen på prosjekter med definerte energitiltak i eksisterende bygg er redusert fra 0,5 GWh til 0,1 GWh. Dette åpner for å gi støtte til en rekke prosjekter som ikke har hatt noen tilbud før, heter det i en pressemelding.

Mulig for borettslag 
og sameier

– Prosjekter med rehabilitering av boliger til passivhusstandard gir god uttelling i det nye støtteregimet. Potensialet for rehabiliteringsprosjekter i borettslag og boligsameier er enormt, og vi håper for eksempel at alle borettslag sjekker støtteprogrammet vårt før de rehabiliterer, oppfordrer Nakstad.

Stor gevinst

– Både FNs klimapanel og det internasjonale energibyrået (IEA) har slått fast at energieffektivisering gir vesentlige og raske klimagassreduksjoner. Våre nye støtteprogrammer for bygg er et svar på dette, forteller Nakstad. Han legger til at det å øke kunnskapen om passivhus er avgjørende, noe støtteprogrammet også bærer preg av i form av støttemuligheter til forprosjekt og rådgiving.

Støtteprogrammet er tredelt. Det omfatter forprosjekt nye bygg og omfattende rehabilitering, Investeringsstøtte til nye bygg og omfattende rehabilitering, og Investeringsstøtte til eksisterende bygg og utomhusanlegg.

Enova har flere detaljer på egen hjemmeside.

Enova lover mer til passivhus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *