Dømt for hvitvasking

Tre personer med tilknytning til Legionærbygg AS ble fredag idømt fengselsstraff på over et år for økonomisk kriminalitet. Oslo tingrett fant alle skyldige i hvitvasking av utbytte fra straffbare handlinger.

Den hovedtiltalte, som er dansk statsborger, møtte ikke opp til rettssaken og er etterlyst av Økokrim.
De tre personene ble fredag dømt i Oslo tingrett for å ha hvitvasket utbyttet fra straffbare handlinger utført av den tidligere lederen i Legionærbygg AS. En av de tiltalte ble idømt en straff på ett år og ni måneders ubetinget fengsel. De to øvrige ble idømt ett år og fire måneders ubetinget fegsel.
Hvitvaskingen foregikk ved at daglig leder for Legionærbygg A/S i Oslo fikk kvitteringer fra de tre for å ha mottatt betaling som underentreprenører. I virkeligheten utførte de ikke noe arbeid eller mottok penger utover det de fikk for å levere de forfalskede fakturaene.
I tillegg til fengselsstraffen er det tre også dømt til inndragning av utbyttet på 250.000 kroner.
Økokrim har etterforsket saken siden 2003.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *