Priset for ny hjelm

Den populære capsen er blitt til en smart hjelm foret med et materiale som er mykt inntil du får noe i hodet, da det brått blir hardt og beskytter mot slaget. Foreløpig bare som konsept fra industridesigneren Tore Christian Bjørsvik Storholmen, men teknologien eksisterer. Hjelmen fikk nylig Norsk Designråds pris for god design.

Med en tømrerlærling som bror og bruker av de tradisjonelle hjelmene fikk 27-årige Storholmen høre at dagens hjelmer ikke var de mest behagelig å bruke. Det fikk den tidligere NTNU-studenten til å utvikle hjelmen ProActive som prosjektoppgave i sivilingeniørstudiet ved linja for industriell design.

Fra myk til hard
Hjelmen er foret med det myke materiale d3o, som ved normal bruk er fleksibelt. Blir det utsatt for brå bevegelser eller støt, blir det øyeblikkelig hardt og støtabsorberende. Deler av ytterskallet er gjennomsiktig slik at det støtabsorberende materiale synes.

Materialet er allerede prøvd ut i hjelmer for alpinsport og som leggbeskyttere for footballspillere.

Hjelmen har dessuten integrert hørselvern og forberedt for bruk av kommunikasjonssystemer uten utstikkende ledninger. Innebygd blåtann og trykksensitive tekstiler gjør at man kan besvare mobilsamtaler uten å ta av verken hjelm eller hørselvern. Hjelmen kan også utstyres med gassmåler der det er nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *