Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Nordens høyeste bygning i Oslo

Hotell- og eiendomsinvestoren Arthur Buchardt planlegger å føre opp Nordens høyeste bygning i Oslo. 200 meter høyt skal det nye hotellet bli.

Ifølge internettpublikasjonen e24 skal bygningen rage 200 meter over bakken, dvs. 10 meter mer enn Turning Torso i Malmø som nå er høyest i Norden. Planen er å bygge på en tomt på 73050 kvadratmeter, dvs. antallet dager siden Grunnloven ble vedtat i 1814. Åpningen skal skje på 200-årsdagen for samme lov, altså 17. mai 2014.
Nærmere detaljer foreligger ikke, bortsett fra at Buchardt sier at han planlegger et miljøvennlig hotell, og derfor regner med at godkjenningsprosessen vil bli enkel.
Det er tilsynelatende et godt tidspunkt for å sette i gang et stort hotellprosjekt. For tiden er hotellkapasiteten i Oslo fullstendig sprengt. Besøker man hovedstaden under større arrangementer, er mulighetene småm for å finne et ledig rom om man ikke har forhåndsbestilt i god tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *