Forsiktig med Valentin-brev på epost!

Det er ”Valentine’s Day” i morgen, og mange er i det romantiske hjørnet. Men er du uforsiktig med e-postbaserte Valentinedagskort, kan resultatet bli alt annet enn romantisk!

Flere av de store datasikkerhetsselskapene, som lever av å prøve å ligge et skritt foran de digitale bandittene, varsler at faren for virsuangrep er ekstra stor nå på søndag.
Det japanske antivirusselskapet Trend Micro kan f.eks. fortelle at de har sett økende aktivitet i det såkalte Storm-nettverket. Dette er betegnelsen på de verdensomspennende nettverket av PC-er som brukes til distribusjon av øunsket e-post, såkalt spam.
-Det er utviklet en såkalt ”orm” som legges i tilsynelatende uskyldige e-poster med lenker til romantiske nettsteder som f.eks. kan brukes til å sende elektroniske Valentine’s Day-kort. Men klikker man seg inn her og aktiverer programmet Valentine.exe, er resultatet at ”ormen” infiserer maskinen din og gjør den til en del av Storm-nettverket. Den blir da fjernstyrt av kriminelle, og det meste av kapasiteten går med til å videresende uønsket e-post til nye uskyldige.
Moralen er kanskje at man istedet bør bruke et godt, gammeldags postkort med frimerke til sine romantiske hilsener!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *