Byggmester på rømmen

En byggmester som skulle møtt i Oslo tingrett mandag er som sunket i jorden. 39-åringen er tiltalt for blant annet grov økonomisk utroskap for 12 millioner kroner. Også tre håndverkere sitter på tiltalebenken anklaget for hvitvasking via fiktive fakturaer. Det er første gang dette behandles i en norsk rett.

Den danske byggmesteren og entreprenøren har bodd i Norge siden slutten av nittitallet, men nå tror politiet han kan befinne seg i Øst-Europa. Tiltalen mot ham omfatter også momsbedrageri for omtrent 2,7 millioner kroner og regnskapsovertredelser fra 2001 til 2006. Økokrim har etterforsket saken i fire år, skriver Dagens Næringsliv.

Svart betaling
Økokrim mener byggmesteren har tatt penger ut av entreprenørbedriften Legionærbygg AS, som han drev, og betalt håmndverkerne svart.
– Fakturaene ser ved første øyekast helt ordinære ut. Vi snakker om en proff organisert virksomhet, hvor alle aktørene har sin rolle i det kriminelle spillet. Dessverre ser vi at denne type kriminalitet i byggebransjen er et økende problem, spesielt i Oslo-området, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Dagens Næringsliv.
Legionærbygg AS har hatt mange av sine oppdrag for Thon-selskaper. Politiet fikk vite om svindlerne via en hvitvaskingsmelding våren 2002. Den lyssky virksomheten fortsatte tre år etter at politiet hadde startet etterforskningen.

120 fiktive fakturaer
De tiltalte håndverkerne skal ha kvittert for mottatt betaling som underentreprenører for Legionærbygg AS, uten å ha utført arbeid eller mottatt penger, slik at pengene er unndratt både skatter og avgifter. Totalt har politiet kommet over rundt 120 fiktive fakturaer fra Legionærbygg AS, som ble tvangsoppløst i desember 2006.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *