Byggeskikken tåler ikke ekstremvær

Etter at vinterstormen Tuva nylig herjet landet, går byggevareleverandøren Icopal ut med en advarsel om at det må bygges solid for et tøffere klima.

− En forringing av norske byggeskikker og dårlig vedlikehold, gjør at norske hus ikke holder mål når stormer som Tuva herjer. Med dagens værtyper burde man heller sette opp solide hus tilpasset et tøffere klima, mener Geir Haugersveen i byggevareleverandøren Icopal.

Dagens enkle standardhus er basert på værtypene man har hatt på Østlandet. Disse holder ikke mål i møtet med et våtere og villere klima, hevder han i en pressemelding.

Flere av skadene fra Tuva skyldes dårlige tak. En undersøkelse gjort av skadesaneringsselskapet Anticimex viser at bare fire av ti norske hustak er i orden. Femten prosent trenger umiddelbare utbedringer.

Forsikringsbransjen anslår at stormen Tuva etterlater seg en regning på 20 millioner kroner. Værprognoser viser at vi må belage oss på langt tøffere værtyper framover. Dette vil koste oss store summer med dagens bygningsstandard, sier Haugersveen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *