BNL er 10 år i dag

I dag er det 10 år siden Byggenæringens Landsforening så dagens lys. Jubileet feires med en konferanse der globalisering, byggenæringens samfunnsmessige betydning, framtidas bygg og klimautfordringene står på programmet.

BNL representerer i dag 17 bransjeorganisasjoner med 3.800 medlemsbedrifter som sysselsetter 64.000 personer.
Sverre A. Larssen som har vært administrerende direktør siden starten, sier at BNLs overordnede målsetting er å arbeide for at byggenæringen skal være en lønnsom og respektert næring.

Landsforeningen har arbeidsgiverpolitikk som ett av de mest sentrale arbeidsområdene. I fjor var arbeidet med å oppnå like arbeidsvilkår for utenlandske og norske arbeidstakere den saken som ble høyest prioritert.
For øvrig jobber BNL med seriøsitet i næringen, forskning og innovasjon og miljø og energi.

BNL ble opprettet idet tre landsforeninger slo seg sammen. Det var Bygghåndverksfagenes Landsforening der blant andre Byggmesterforbundet var med, Byggeindustriens Landsforening og Landsforeningen Bygg og Anlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *