Sterk skepsis til trådløse kommuner

Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund truer med å anmelde Elverum kommune for å bygge ut trådløst nett uten å kjenne konsekvensene. Trondheim kommune er allerede anmeldt av Miljøvernforbundet for tilsvarende forhold.

Bakgrunnen for at Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund går til verks på denne måten, er at de mener norske myndigheter, også Statens Strålevern, er uvitende om trusselen utbyggingen representerer.
– Elektromagnetisk stråling er Norges største miljøproblem, fordi myndighetene ikke anerkjenner at det er et problem, sier Oddekalv.
Trusselen er utvilsomt tilstede, både overfor miljø, naturressurser, og samfunn.
– Dette er dokumentert i mer enn to tusen vitenskaplige rapporter. I tillegg til konsekvensene for oss mennesker, er det de siste årene ropt varsku om småfugler som forsvinner og andre dramatiske konsekvenser for naturen. E-smog er i ferd med å bli et innarbeidet begrep.

Ifølge Østlendingen.no, bryter kommunene loven når de vedtar slik utbygging som hastesaker. Plan- og bygningsloven krever nemlig at saker som kan ha vesentlige virkninger for miljø, naturressurser eller samfunn, blir konsekvensutredet.
Kurt Oddekalv forteller at trådløse nett angriper det offentlige rom på en måte som folk flest ikke kan beskytte seg mot.
– Mobiltelefon kan man selv velge om man vil bruke. De trådløse nettene kan man ikke velge selv, og man er utsatt for stråling fra disse hele døgnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *