Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Boligutgiftene tynger mest

Stadig stigende boligpriser kommer godt til syne i husholdningenes regnskap. De siste åra har så mye som 28 prosent av husholdningenes forbruk gått til bolig, lys og brensel, viser Forbruksundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå.

Undersøkelsen som ble lagt fram i mandag, viser at gjennomsnittshusholdningen brukte 343.300 kroner på forbruk hvert år i perioden 2004–2006. Sørste utgiftspost var bolig, og den beløp seg til 97.500 for gjennomsnittshusholdningen. Det utgjør 28 prosent. Selv ikke forrige gang da boligprisene steg både mye og fort, på 1980-tallet, var andelen folk brukte på bolig så høy. SSBs tall fra 1986-89 viser at 26.4 prosent av husholdningenes forbruk den gangen gikk til bolig, lys og brensel.

Transport er den nest største utgiftsposten for husholdningene. Kultur og fritid og matvarer de tredje og fjerde største postene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *