Ny skole muggskadd

Hokksund ungdomsskole i Øvre Eiker kommune i Buskerud er muggsoppskadd og må utbedres for mellom en og to millioner kroner. Tidligere har Byggmesteren fortalt om et skoleanlegg i Halden hvor flere bygninger er sopp- og råteskadet.

Skoletilbygget i Hokksund er bare ni år gammelt, og det er den flate takkonstruksjonen som er rammet. Den 105 år gamle hovedbygningen er ikke skadet.

Sammensatt årsak
– Her har vi en kombinasjon av dårlig taktekkingsteknikk, taklekkasjer, innvendige kondensproblemer og at barn har løpt på et tak det ikke skal gås på, sier muggtekniker Ernst Wannemacher fra Norsk Muggsopp & Bakteriekontroll til Teknisk Ukeblads nettutgave.
Det er påvist fukt i takkonstruksjonen, på enkelte innertak og vegger, samt i en krypkjeller og nedre del av en yttervegg.

Ikke overrasket
Tilbygget fra 1998 ble oppført av Bermingrud Entreprenør. Eieren Per Bermingrud er ikke overrasket over fuktskadene.
– Vi bygde det som ble beskrevet, og det var et flatt, massivt tak med isolasjon, folie klistret på toppen og kun polstring under. Det er en konstruksjon som lett kan få slike problemer, og som kanskje aldri skulle blitt bygd, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *