Sa nei til ny akkordtariff

Fellesforbundet møtte ingen vilje til å forhandle om BNLs forslag til avtale om ny akkordtariff for tømrerfaget. Derfor ble møtet tirsdag avsluttet etter noen få timer.

Nå skal Fellesforbundet involvere sine 20 oppmålere i utviklingen av et nytt forslag som det skal drøfte med BNL 16. oktober.

Kun kosmetikk
– Våre medlemmer trenger ikke en ny akkordtariff med bedre layout, men som gir samme mangelfulle summen i bunn. Med BNLs forslag ville akkordtariffen fortsatt bare fange opp ca 60 prosent av de reelle lønnskostnadene, sier forbundssekretær Halvor Langseth på forbundets nettsider. – En slik akkordtariff er ikke brukbar verken som lønnssystem eller som kalkulasjonsgrunnlag.
Etter todagersstreiken i fjor skulle BNL i løpet av høsten utarbeide et forslag til ny tømrertariff. Arbeidet ble mer omfattende enn ventet, og 20. desember ble partene enige om 1. mars som en ny frist. Det skulle likevel gå til ut i mai før forslaget fra BNL ble overlevert Fellesforbundet. Nå er det opp til arbeidstakersida å finne fram til et forslag til en ny tariff som det kan forhandles fram en enighet om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *