Husbanken får flere med på lavenergi

Husbanken vil ha fart i byggingen av miløjøvennelige boliger med god tilgjengelighet. Banken inngår intensjonsavtaler med den ene huskjeden etter den andre for å oppnå det. Sist ut er Systemhus som undertegnet avtale denne uka.

Avtalen mellom Systemhus og Husbanken skal bidra til et samarbeid for å skape et markedsgjennombrudd for miljøvennlige lavenergiboliger med livsløpsstandard, heter det i en pressemelding.

Kjedeleder i Systemhus Norge, Gisle Vasskog, er fornøyd med avtalen.
– Dette gir oss enda bedre mulighet til å fokusere på lavenergiboliger med universell utforming. Samtidig kan våre kunder få tilgang til gunstig finansiering av boliger med særlige miljøkvaliteter og god tilgjengelighet. Etter hvert vil Systemhus også jobbe for Svanemerking av boligene, sier han.

Samarbeidsavtalen legger til rette for bedre samarbeid om å bygge kompetanse og drive med kunnskapsformidling knyttet til temaene lavenergi, miljøriktige boliger og universell utforming. Systemhuskjeden vil legge stor vekt på å øke kompetansen på disse områdene hos sine medlemsbedrifter, slik at de lokale byggefirmaene kan være gode rådgivere for sine kunder.

Mesterhus og Norgeshus har tidligere inngått lignende intensjonsavtale med Husbanken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *