Mangler 1.500 tømrere

Arbeidsgivere i Oslo og Akershus mangler 1.500 tømrere, 675 kobber- og blikkenslagere, 550 snekkere, 475 bygningsingeniører, 350 anleggsgartnere, 275 sivilingeniører til bygg og anlegg, 225 murere og 200 rørleggere.

Det er flere ledige jobber enn det er arbeidsledige i Oslo og Akershus, og skal du ha tak i kvalifiserte folk er det nær umulig.

Ikke bare byggebransjen
NAV i Oslo og Akershus har undersøkt arbeidskraftbehovet i 2.100 bedrifter og beregnet at det ansalgsvis mangler 22.000 personer i de to fylkene tilsammen. Det er en økning på over 60 prosent fra ifjor.
Nå er det ikke bare bygningsarbeidere som det er mangel på. Over 3.000 ledige stillinger som sjåfører og mer enn 1.500 systemutviklere og programmerere søkes det forjeves etter. 17 prosent av bedriftene oppgir at personalmangelen er alvorlig.
Mange må ty til hjelp fra utlandet. Selv ikke vikarbyråene klarer å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft, selv om mange gjerne ansetter fagfolk direkte i egen bedrift. Lokkemiddelet overfor nye medarbeidere er helst sosiale goder framfor høyere lønn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *