Overetablering gir konkurser

– Fortsetter økningen i tallet på konkurser til høsten, kan det være et tegn på at det er etablert for mange bedrifter her i landet, sier direktør Gabor Molnar i CreditInform.
Hittil i år har nær 500 enkeltpersonforetak gått overende og totalt er over 1.100 foretak slått konkurs.

Bare i mai gikk 91 enkeltpersonforetak konkurs, en økning på 72 prosent fra samme måned i fjor. For samtlige foretak var økningen på 17 prosent. Men om det er noen trøst, det var verre i 2005 og 2003.

Mange i BA-næringen
Flest konkurser er det i varehandelen med 366, men bygg- og anleggsbransjen følger tett med 291 i årets fem første måneder. I samme periode i fjor ble 211 bedrifter i vår bransje slått konkurs, så økningen er på 38 prosent, går det fram av CreditInforms undersøkelse.
De mange konkursene i byggenæringen kan få ringvirkninger for underleverandører og kunder.

Variabelt i fylkene
I Akershus er tallet på konkurser økt med 62 prosent fra i fjor, til 180. I absolutte tall er det likevel flest konkurser i Oslo med 272, en økning på 40 prosent. Sogn og Fjordane kan skilte med den sterkeste prosentvise økningen, fra 15 til 29 fram til og med mai, eller opp 93 prosent. Det er likevel blant fylkene med færrest konkurser.
Aust-Agder er fylket med minst konkurser. I årets fem første måneder gikk 18 foretak konkurs, og det er en nedgang på 40 prosent sammenliknet med samme periode året før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *