Pilestredet Park priset

Det gamle Rikshospitalområdet midt i Oslo sentrum er omvandlet til en boligpark med nye og gamle, men rehabiliterte bygg om hverandre. Så bra er det gjort at området nå er hedret med Statens Byggeskikkpris.

Miljøvennlige løsninger og bærekraft i alle ledd var blant de momentene juryen særlig la vekt på ved det endelig valg av vinner. Blant annet er det brukt helt giftfri trykkimpregnering av kledning på enkelte av fasadene og som ribbevegger på balkonger. En nærmere omtale av dette kan leses i juliutgaven av Byggmesteren.

Gjenbruk
– Prosjektet representerer en milepæl i forhold til å ta miljøutfordringer på alvor, sier juryleder Bente Florelius. Hun roser Statsbygg og Oslo kommune for å ha lagt miljøambisjonene svært høyt. De to byggherrene deler prisbeløpet på 300.000 kroner.
Ved ombyggingen av flere av de gamle sykehusbyggene på området, er 98 prosent gjenbrukt. Energibehovet i boligene er lavere enn kravene i de nye forskriftene. Beboernes avfall ender som kompost i egen hage. Det er gjennomgående brukt miljøvennlige materialer.
Pilestredet Park har fått flere andre priser, blant annet Oslo bys arkitekturpris, Glassbjørnen og Skanskas miljøpris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *