Ny boligportal åpnes

Forbrukerrådet har i samarbeid med blant annet Byggekostnadsprogrammet og Sintef Byggforsk utviklet en nettportal hvor boligkjøpere kan søke hjelp og råd i forbindelse med bygging, boligkjøp og oppussing.

Byggefeil for rundt 15 milliarder årlig, og altfor dårlige eller mangelfulle kontrakter er stadige påminnelser om at de som bygger, kjøper eller pusser opp bolig ikke har innhentet nok informasjon om prosessene de skal gjennom.

Boligkjøpere og boligbyggere i tillegg stiller svakt i sitt møte med profesjonelle utbyggere, håndverkere, entreprenører og selgere av nye boliger, sier Forbrukerrådet i en pressemelding. Rådet mottar årlig over 10.000 henvendelser fra boligbyggere og boligkjøpere.

For å hjelpe forbrukerne til å gjøre kloke valg og innhente tilstrekkelig med informasjon, har Forbrukerrådet og flere samarbeidspartnere laget en nettportal for de som skal bygge, kjøpe ny eller renovere sin nåværende bolig.
Boligportalen Ny Bolig åpnes torsdag 7. juni klokken 09.30 ved statsråd Åslaug Haga.
Forbrukerrådet vil også presentere en undersøkelse om mangelfull informasjon i nye boligprosjekt under åpningen.

Byggmesteren kommer tilbake med mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *