– Norge er i oljetåka

– Vi er lengre unna enn noen gang å ha et bærekraftig forbruk. Vi har forsvunnet inn i oljetåka og løper rundt på kjøpesentrene og kjøper og kjøper.
Det er Thorbjørn Berntsen som sier dette til Dagsavisen i dag. Han er den eneste miljøvernministeren de siste 15 år som får godkjent av professor William Lafferty. Byggmesteren har et lengre intervju med Berntsen i sin juniutgave.

Lafferty og hans kolleger har gått gjennom norsk miljøpolitikk siden 1987, og kommet til at det har vært mye prat og lite handling fra våre miljøvernministre, uansett hvilken regjering de har tilhørt. Sverige og andre land har fått til konkret handling, mens vi har måttet forsvare vår oljepolitikk, som har vært dominerende i norsk økonomi i samme periode.

Berntsen i Byggmesteren
– Avfallshaugene vokser, mens vi kjøper, bruker og kaster fortere og fortere, helt i strid med anbefalingene i Bruntlandkommisjonens rapport, sier Berntsen til Dagsavisen.
I et større intervju med Byggmesteren utdyper Thorbjørn Berntsen sine synspunkter på vårt forbruk i lys av at befolkningen i store deler av verden sulter.
Men den aktive pensjonisten er også opptatt av miljøperspektivet i byggesektoren. Han etterlyser mer bruk av jordvarme til husoppvarming, vil at vi skal bygge tettere for å redusere transportbehovet og mener lave anbud kan være et hinder for godt arbeidsmiljø.
Som kjent var Berntsen den som i sin tid loset Arbeidsmiljøloven gjennom Stortinget i 1977.
Byggmesterens juniutgave er nå under utsendelse til abonnentene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *