Sørlandet godtar leveringstid

Som ellers i landet er det gode tider for byggebransjen også på Sørlandet, og avdelingsleder Henning Persson i Hellvik Hus ser visse fordeler ved lang leveringstid.

Det går gjerne ett år fra bestilling til byggestart på hus og hytter i Farsund- og Lyngdalområdet. Dette er ikke bare negativt, slik Henning Persson i Hellvik Hus ser det.
– Kunder får tillit til leverandører som har høy etterspørsel og dermed lang leveringstid, dessuten merker vi på kundene at de kjenner til markedssituasjonen. Det vi har sett i årevis er at folk gjerne står lenge i kø for å få det de vil ha. Andre igjen velger å kjøpe byggesett med ferdige materialer, og så fikser de oppsettingen selv, sier Persson til Farsunds Avis.
Han forteller også at ikke alle kjøperne er ute etter luksushytter. For rogalendingene, som i hovedsak utgjør kundebasen i regionen, er det å få skaffe seg fritidsbolig i sørlandskommunene, det viktigste. Persson har en teori om at behovet for rekreasjon er den største årsaken til etterspørselen. Spangereidkanalen på Lindesnes og det nye Sørlandsbadet mener han er to medvirkende årsaker til at hyttekjøperne velger nettopp dette distriktet.

Men det er ikke bare rogalendinger som trekker mot Farsund og Lyngdal. Mange av utflytterne vender også tilbake til hjemlige trakter for å bygge og bo.
– Trenden vi merker nå om dagen er at folk som har flyttet fra Lyngdal og Farsund for å få seg utdanning, gjerne vil komme tilbake og etablere seg her. De blir lokket tilbake av tilbudene og mulighetene som stadig utvikles, noe som selvsagt gir resultater for hele regionen, sier avdelingsleder i Hellvik Hus, Henning Persson.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *