Avslørte byggesnusk i Finnmark

Heller ikke Finnmark går klar når det gjennomføres kontroll på byggeplassene: Både svart arbeid, mulig trygdemisbruk og ulovlig utenlandsk arbeidskraft ble avdekket i kontroller i åtte finnmarkskommuner tirsdag.

30 kontrollører fra Skatteetaten, NAV og Arbeidstilsynet deltok i aksjonen rettet mot byggenæringen i kommunene Alta, Hammerfest, Sør-Varanger, Vardø, Vadsø, Nesseby, Kvalsund og Tana.
Dette er den største aksjonen noensinne, og den var rettet mot mindre byggeoppdrag.

Kontrollørene oppsummerer disse resultatene i finnmarken.no:
Det er mistanke om fem tilfeller av svart arbeid, sju tilfeller av mulig trygdemisbruk, 12 tilfeller hvor det er mistanke om manglende innmelding av utenlandsk arbeidskraft, fem byggeplasser er stengt på grunn av alvorlige brudd på arbeids- og sikkerhetsmessige forhold, og en byggeplass har fått forbud mot å bruke oppsatt stillas.

Prisstigning og svart arbeid
– Kontroll av oppføring av mindre byggeoppdrag som hytter osv. er et området som vi tidligere ikke har fokusert så sterkt på. Med denne kontrollen ønsker vi blant annet å undersøke om den kraftige prisstigningen vi har sett i byggebransjen det siste året, kan ha ført til at flere er blitt fristet til å benytte seg av svart arbeid eller utenlandsk arbeidskraft som ikke er registrert, sier fylkesskattesjef Steinar Kalvik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *