Spår kraftig boligvekst i Oslo

– Det kan bli behov for 70.000 til 100.000 nye boliger i Oslo fram mot 2025 om befolkningen øker i samme takt som de siste årene, tror Obos-sjef Martin Mæland.
Bare i fjor økte Oslos befolkning med 11.257 innbyggere.

Obos-sjefen mener Oslo kommune er realistiske i sin Kommuneplan 2008, der de melder om et behov for 50.000 nye boliger de neste 18 år. Det skulle tilsi at det årlig må bygges 2.800 boliger. I fjor ble det bygget rekordmange, nær 4.000 boliger i hovedstaden.

For lite
Likevel tror Martin Mæland at det altså vil bli et større behov enn det kommunen forutsetter, og sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret er enig i.
– Boligbyggingen bør være mye høyere. Kalrer man ikke det, vil prisene stige mye mer, sier Senneset.
– Vi tror kommunen baserer seg på for lav befolkningsvekst. I gode tider vokser befolkningen i Oslo fort, i dårlige tider saktere. Men om de gode tidene fortsetter, så ligger kommunen for lavt i sin befolkningsprognose, understreker Kjell Senneset.

Tomter utfordringen
Å finne tomter til alle disse boligene er den store utfordringen i Oslo. Kun ett stort område gjenstår, Søndre Nordstrand. Her har det vært snakk om å bygge på Gjersrud og Stensrud ved Mortensrud de siste 20 årene.
Men Mæland etterlyser en aktiv holdning fra Byrådet til hvordan nye arealer skal sikres for å kunne dekke framtidas behov.
– Det er ikke mange store områder igjen hvis man ikke skal bygge i Marka, sier han til NA24. – Men det man kan gjøre, er å gjøre om slitne næringsområder i Groruddalen og andre steder til boligområder.
Obos er allerede i ferd med slike prosjekter på Økern og i Kværnerdalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *