Tautraklosteret årets bygg

Mariaklosteret på Tautra nær Trondheim ble i forrige uke kåret til Årets bygg 2006 under Byggedagene i Oslo. NCC har utført byggingen, mens Jensen og Skodvin arkitektkontor har tegnet klosteret hvor det er benyttet solide trekonstruksjoner.

– Dette er i høyeste grad en anerkjennelse. Bygget har vunnet flere arkitektpriser tidligere, og da er det artig av vi også kunne vinne en pris for det byggmessige, sier distriktssjef Asbjørn Løksa i NCC til adressa.no.

Juryen omtaler byggverket slik: Det har en klar miljøprofil og har en spennende arkitektur. Det er komplekst og har tatt i bruk ulike materialer. Oppdragsgiveren har vært krevende og spesiell – men er i ettertid svært fornøyd. Entreprenøren får det beste skussmål fra oppdragsgiveren.

Mariaklosteret på Tautra sto ferdig i juli 2006. Byggmesteren hadde en stor reportasje om Mariaklosteret i november/desemberutgaven i fjor. Se også lenkene under for blant annet flere bilder av klosteret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *