Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Lokal ekstrem oppussing

Eneboligen til en familie på Slitu i Østfold ble gjenstand for hedersverdig dugnadsånd på initiativ fra Filadelfia i Mysen og med flere lokale sponsorer.

Inspirert av TV-programmet Ekstrem Oppussing, ville pastor Leif Ingvald Skaug gi noen som trengte det, opprustet bolig i gave. Han fikk med seg blant andre tømrermester John Martin Skaug, og mens Preben og Tove Cathrine Jacobsen med familie ble sendt på ferie til Geilo i en uke, tro hjelperne til i huset deres.

Tove Cathrine er bevegelseshemmet, og familiens trange og upraktiske bad gikk av med seieren i konkurransen som ble utlyst. Over 70 var påmeldt, og aksjonen har i ettertid fått navnet ”Den Store Julegaven”.

Tømrermester John Martin Skaug anslår verdien av arbeidet til rundt 200 – 300.000 kroner, og består ikke bare av oppusset bad. Stuen, gangen og rommet til familiens minste, Siril (5), fikk også en oppgradering.
– Det har vært moro å gjøre denne jobben. Det går jo litt sport i å klare å få det ferdig, sier Skaug til Smaalenenes Avis.
– Det er kjempefint her. Tusen, tusen takk til alle sammen! sier Tove Cathrine Jacobsen i det familien kommer hjem til sitt ”nye” hus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *