BE med svarteliste for tapt sentral godkjenning

TV2 Nettavisen melder at kommunalminister Åslaug Haga vil svarteliste de byggefirmaene som mister sentral godkjenning for ansvarsrett. Men hun er litt sent ute, for Statens bygningstekniske etat (BE) la allerede i går ut en liste på sitt nettsted www.be.no der de firmaene som mistet godkjenningen i fjor er listet opp. Den skal oppdateres fortløpende.

– Vi har så store utfordringer med useriøse aktører. Det får så store konsekvenser for folk når aktører i byggebransjen ikke opptrer skikkelig og lurer folk, så det skulle bare mangle at vi nå går etter dem, sier Haga til TV2.

Mesterbrevet ryker
Mesterbrevnemnda vil inndra mesterbrevet til håndverkere som misbruker tilliten. Men det er et problem at bare halvparten av norske kommuner utfører byggekontroller.

– Her kan det lett bli bukken til havresekken dersom kommunene ikke er seg sitt kontrollansvar bevisst, sier direktør Rolf Kristiansen i Mesterbrevnemnda. Den støtter Hagas initiativ, og tror en slik liste vil gjøre det enklere å identifisere useriøse selskaper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *