Nybyggingen opp 5,6 prosent

I årets tre første kvartaler er det påbegynt bygging av 22.410 boliger her i landet, mot 21.493 i samme periode i 2005. Dette tilsvarer en økning på 4,3 prosent. Igangsatt bruksareal ligger 5,6 prosent høyere i år enn ved samme tid i fjor, melder Statistisk sentralbyrå.

Oslo er det fylket som har størst økning så langt i år. Der er det igangsatt 3.975 nye boliger, noe som er en økning på 1.370 fra samme tid i fjor. Det gjennomsnitlige bruksarealet som er registrert, tyder på at er bygd mindre enheter i år enn i fjor. Gjennomsnittlig bruksareal er 93 kvadratmeter mot 96 i fjor.

Troms fylke har hatt størst prosentvis vekst, over 50 prosent. I fylket er det igangsatt 900 nye boliger, 320 flere enn til samme tid i fjor.
Her er snittstørrelsen redusert fra 119 til 115 kvadratmeter.

Næringsbygg opp 10,6 prosent
Mest bruksareal er registrert igangsatt til næringsbygninger, der det hittil i år er påbegynt 2,5 millioner kvadratmeter. Dette er 10,6 prosent mer enn i perioden fra januar til september i fjor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *