Mye ulovlig bygging i Drammen

Høy byggeaktivitet i sommer og utvidet kontroll, har ført til at en mengde ulovlige og antatt ulovlige byggesaker er avdekket i Drammen.

Hele 186 tilfeller er registrert, og spenner fra levegger og terrasser til seksjonering av eneboliger og bygging av lofts- og kjellerleiligheter. Grunnen ser ut til å være at de som står for byggeaktiviteten ikke er klar over at man må søke om tillatelse, melder dt.no
.
Det alvorligste ved en ulovlig lofts- eller kjellerleilighet er at de ofte mangler rømningsvei.

De mindre sakene dreier seg gjerne om småting som ifølge saksbehandler i Drammen kommune, Berit Dahl, ikke engang trenger å være ulovlige. De har da havnet på lista fordi det ikke er søkt om løyve eller sendt ut nabovarsel.

Større, eldre eneboliger er oftest gjenstand for seksjonering til flere enheter, mens også uthus blir ombygd til leiligheter. Noen ganger gjør huseier selv dette arbeidet, mens andre ganger har de leid inn entreprenør som regner med at alt er i orden før arbeidet igangsettes.

Konstituert byggesakssjef Amund Kjellstad sier til dt.no at de vil gå inn for å komme à jour med sakene. Mye av arbeidet faller på nyansatte Berit Dahl, som er jurist og jobber i avdelingen på deltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *