Barnas byggeskole startet

I formiddag tok ni år gamle Markus Rosenvinge Pettrém kniven fatt og kappet snora for å markere åpningen av NCCs Barnas Byggeskole om bord i ferja Langåra ved Rådhusbrygga i Oslo.

Eleven ved Tårnåsen skole er en av 40 elever i alderen 8-12 år som får prøve seg som bygningsarbeider når de denne uka skal bygge et fugletårn på Husbergøya i Oslofjorden. Neste uke kommer 40 nye elever for å fullføre byggverket. Elevene får hjelp av fem instruktører underveis.

Fremme rekruttering
Det er i erkjennelsen av at for få unge velger å bli bygningsarbeider eller ingeniør som er bakgrunnen for at NCC setter i gang en slik byggeskole for barn. Denne gangen er det barn fra Lakkegata skole og barn med tilknytning til NCC som får prøve seg.
Barnas Byggeskole er tidligere prøvd ut hos NCC i Sverige med vellykket resultat. I år er også København og Oslo trukket med, slik at det er byggskole for totalt 600 barn på syv ulike steder i Skandinavia.

Fantasi og kreativitet
NHOs arbeidslivsdirektør Sigrun Vågeng sendte noen kloke ord med på veien om å bruke fantasien for å løse konkrete oppgaver. Hun henviste til boka Den hemmelighetsfulle øya av Jules Verne for inspirasjon, og boka ble sendt med elevene til Husbergøya – for høytlesning i ledige stunder.
Også dekan ved ingeniørstudiet ved Høgskolen i Oslo, Per Øystein Staff, oppfordret de unge til å bruke kreativiteten i sitt virke. Han håpet å se noen av dem igjen senere, som studenter ved høyskolen.

Unge entreprenører
NCC Roads-direktør Bjørnar Broderstad fortalte de unge håpefulle om hva en entreprenør var, en som bygget noe, helst noe nytt. I løpet av uka skulle de unge få prøve seg som entreprenører, slik at de fikk vite litt mer om hva det er.

Men ungene skal ikke bare bygge. De skal også besøke byggeområdet ved operaen og senketunnelen i Bjørvika, og se hvordan Bislett stadion ble bygget. Det skal også bli tid til lek på Husbergøya og andre aktiviteter inne i byen, som å rydde søppel og fjerne tagging.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *