Allmenngjøring fram til 2008

Mandag vedtok Tariffnemnda å forlenge allmenngjøringa av byggfagoverenskomsten fram til våren 2008. Men LOs begjæring om at allmenngjøringen skal omfatte alle byggeplasser i hele landet, vil tidligst kunne tre i kraft nærmere jul.

Den vedtatte allmenngjøringen innebærer at minstekrav til lønn, arbeidstid, reisetid og innkvartering fortsatt gjelder for fylkene Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Østfold, samt Hordaland.

Ferie og høring
Det er den nær forestående sommerferien som er grunnen til at Tariffnemnda ikke får behandlet LOs begjæring om landsdekkende allmenngjøring av byggfagoverenskomsten. Nemnda fikk utlevert begjæringen på sitt siste møte før ferien på mandag, men vil først ta den opp til behandling på sitt neste møte midt i august, skriver nettstedet Frifagbevegelse.no.

Et eventuelt vedtak i nemnda om allmenngjøring på alle byggplasser i landet vil først bli sendt på en lovpålagt høring. Dermed vil det først bli nærmere jul før et vedtak vil kunne settes i verk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *