Ny mekling i kveld

Riksmeklingsmannen har kalt inn partene i bygningsstreiken til nye forhandlinger i kveld klokka 18.00. Meklingsmann Geir Engebretsen mener at det er grunnlag for å gjenoppta meklingen mellom partene.

– Signalene er så pass positive at jeg mener det er grunnlag for å komme sammen og fortsette å lete etter løsninger begge parter kan se seg tjent med, sier Engebretsen til FriFagbevegelse.no.

– Vi er glad for at meklingen blir gjenopptatt, sier kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i BNL i en kommentar.

Streiken fortsetter
Selv om partene nå skal møtes til nye forhandlinger, så fortsetter imidlertid streiken inntil det foreligger et anbefalt meklingsforslag.

15.751 ansatte i medlemsbedrifter med tariffavtale er omfattet av streiken. I tillegg kommer 1.500 medlemmer i Fellerforbundet ansatt i bedrifter med direkteavtale med forbundet.

Streikebrytere avslørt
Allerede er det rapportert om streikebrytere. Grenland bygningsarbeiderforening kastet søndag ut fire mann som var i ferd med å sette opp stillaser ved Aker Yards-Brevik Construction, melder avisa Varden. De fire var innleid til et stillasfirma, men forlot straks arbeidsplassen uten bråk. – Dette ser vi på som rent streikebryteri fordi våre organiserte medlemmer som jobber her var gått ut i streik søndag, sier Arne Hagen i Grenland bygningsarbeiderforening.

Enkelte entreprenører vurderer seriøst å ta inn flere utenlandske bygningsarbeidere hvis streiken blir langvarig. Daglig leder Arne Grimsrud i Pass Bygg i Lillehammer tror mange vil se seg om etter nye kanaler på grunn av tidspress for å få ferdig prosjektene. Å ta inn folk utenfor landet for å unngå å bli rammet, er en mulighet han antyder overfor Gudbrandsdølen Dagningen.

Mental helse
De første dispensasjonssøknadene er også varslet, men bergenserne er nok vel optimistiske om de tror at de får dispensasjon for å fullføre byggingen av Brann stadion for å sikre fotballfesten der 16. mai.

– En stadionutsettelse kan gå ut over den mentale helsen til svært mange bergensere, mener administrerende direktør Terje Reistad i Brann Stadion AS. – Og det er ikke bare sagt på spøk, legger han til overfor Bergens Tidende.

For å få dispensasjon fra streiken skal liv og helse stå på spill. Det kan også gis dispensasjon for å sikre store materielle verdier. Søknader om dispensasjon vil bli behandlet raskt lover Lågøyr i BNL.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *