Byggevarekjedene økte med 11%

De store byggevarekjedene spiser markedsandeler. Ifjor økte de store omsetningen med 11
prosent, mens totalmarkedet bare økte med 8, framgår det av fersk statistikk fra i Trelast- og Byggevarehandelens Fellesorganisasjon (TBF).

Den totale omsetningen i byggevareforretningene beløp seg i fjor til 50 milliarder kroner. Det gjør denne bransjen til den nest største innen handel. Bare dagligvarehandelen omsetter mer.

Det er 1.000 byggevarehandlere i landet med et bredt utvalg av byggevarer og med minst tre ansatte.
Drøyt 800 av dem er tilknyttet en kjede. Til sammen omsatte byggevarehandlere med kjedetilknytning for 28,7 milliarder kroner i 2005, skriver TBF i en pressemelding.

Av de største kjedene er Byggmakker Norgros den største med 132 utsalg og en omsetning i 2005 på 6,4 milliarder kroner. På de neste plassene følger (omsetning i 2005 i milliarder i parentes): Løvenskiold handel/Maxbo (4,7), Optimera/Montér (4,5), Nordek AS/Byggkjøp/Blink (4,0), Coop (3,4) og Byggeriet/Mestergruppen (2,5).

En kommentar til “Byggevarekjedene økte med 11%

  1. free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail free samelps by mail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *