Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Oppdragene renner inn

Beholdningen av bygge- og anleggsprosjekter i byggenæringen var 25 prosent høyere ved utgangen av 2005 enn året før, målt i løpende kroner. Tilgangen på nye boligprosjekter fortsatte å øke gjennom hele fjoråret, samtidig som også næringsbygg og anlegg økte, melder Statistisk Sentralbyrå.

Bare i fjerde kvartal 2005 steg beholdningen av nye boligbygg med åtte prosent, og var dermed 29 prosent høyere enn året før. Rehabiliteringsprosjekter i boligsektoren økte med 16 prosent fra utgangen av 2004 til utgangen av 2005, og var 19 prosent høyere i fjerde kvartal enn i samme periode året før.

Også innen næringsbygg øker tilgangen på nye prosjekt kraftig, mest i tredje kvartal i fjor. Samlet ble økningen for fjoråret 28 prosent over nivået ett år tidligere. Veksten i rehabiliteringsprosjekter innen næringsbygg har vært mer moderat, med 18 prosent, viser tall fra SSB.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *