Syv tatt av ras – en omkom

En 28 år gammel mann omkom da syv håndverkere ble tatt av et 300-400 meter bredt ras i bydelen Åsane i Bergen i dag morges. Raset ble utløst av det kraftige ekstremregnet, og traff et hus under oppføring. Tre av de syv håndverkerne tok seg ut på egen hånd og tre ble gravd fram med lettere skader.

Det var like før klokka ni i dag tidlig at meldingen om raset i Hetlebakkveien kom. Det var en av de som selv ble tatt av raset, som ringte politiet. Den nest siste håndverkeren ble funnet like før klokka 11 i formiddag.
I ettermiddag ble den syvende personen funnet omkommet etter at fire lavinehunder og et varmesøkende kamera ble brukt i søket etter den siste savnede.

Politiet har evakuert flere av beboerne lengre ned i Hetlebakkveien. To andre boliger er truet av mulige nye ras.

De to første som ble hentet ut av det sammenraste huset, hadde lettere sårskader og ble fraktet til sykehus i en brannbil. Den siste overlevende ble fraktet ut med ambulanse, fulgt av en brannbil, i tilfelle sykebilen skulle kjøre seg fast på de mange vannfylte veien i området.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *