Kommentar: Gratulere eller kondolere med valget?

Noen vil vel si gratulerer med valgresultatet, mens andre nok heller kondolerer etter at de rød-grønne nå kan overta regjeringsmakta. De nærmeste månedene vil vise om det kan gå så ille med norsk økonomi nå som Høyrefolk har villet ha det til i valgkampen.

Høyre med Erna Solberg i spissen kan takke seg selv for det elendige valgresultatet. Når det viktigste i valgkampen har vært å skremme velgerne med hvor forferdelig ting vil gå dersom de rød-grønne vinner, og lite vekt er lagt på eget program og egne saker, må det bli vanskelig å vinne.
Resultatet bærer vel også bud om at de aller fleste har klart å gjennomskue skremselspropagandaen om stigende renter og økonomiske nedgangstider som skulle følge av seier for de rød-grønne.

Nå skal den sittende regjeringen legge fram sitt statsbudsjett før det blir nøkkeloverrekkelser i statsrådskontorene. Med budsjettet er også løpet langt på vei lagt inn i det neste året, og den påtroppende regjeringen kan bare flikke på det de overtar.

Vi merker oss at den mulige nye næringsministeren, Øystein Djupedal (SV) på NHOs Småtinget forsikret om at de rød-grønne vil sørge for en forutsigbar økonomi med lav rente.

Spenningen vil stå om de faktisk klarer å styre politikken slik at de lykkes med at landet har en forutsigbar økonomi.
Påtroppende statsminister Stoltenberg har allerede varslet at de står foran tøffe forhandlinger før de inntar regjeringstaburettene.
Tre partier skal gi og ta av sine hjertesaker før grunnlaget for en regjering er klart.

Ganske sikkert gjør de alvor av uttalelser i valgkampen om å ta omkamp på deler av Arbeidsmiljøloven som skal virke fra årsskiftet.

Mange i skoleverket vil nok også håpe at de bremser Clemets reformiver. Ikke minst kan det se ut til at de foreslåtte reformene vil svekke yrkesfaglig utdanning. Det er derfor å håpe at de rød-grønne i den siste saken lever opp til kallenavnet ”Reverskameratene” som de fikk under valgkampen.

Per Bjørn Lotherington
ansvarlig redaktør i Byggmesteren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *