Selger flere boliger i år

Mens salget av nye boliger går tilbake for de fleste i første kvartal, kan Mesterhus notere salgsøkning på fem prosent i årets fire første måneder. Landets største boligbygger har bestillinger inne for nesten et halvt års produksjon.

Mesterhus har etter første kvartal en ordrereserve på nesten 800 boliger, mens kjeden bygde 1.871 nye boliger i fjor. Ordrereserven medfører en omsetning på 1,8 milliarder kroner, og er 20 prosent høyere enn ved samme tid i fjor, framgår det av en pressemelding.

Mestergruppen som eier boligkjedene Mesterhus og Systemhus, har grunn til å juble. De to kjedenes ordrebøker representerer en omsetning på 2,2 milliarder kroner for eieren.

Leder i Mesterhus Norge, Arve Solheim , forteller om stort trykk hos kjedens arkitekter. Det overraskende i markedet er at andelen av enkelthus (EAT ) er økende. 41 prosent av husene som ble solgt var i kategorien eneboliger på andres tomt, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *