Foss skjerper skatten

En ny skattemodell for selvstendig næringsdrivende innebærer en skatteøkning på 700 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv på sine nettsider. Det er finansminister Per Kristian Foss som lanserte skattemodellen som skal erstatte delingsmodellen, i revidert budsjett i dag.

– Skjerpelsen er bare midlertidig, bedyrer Foss, men DN spør om han blir sittende lenge nok til å redusere skatten igjen, og antyder at velgerne kanskje vil det annerledes til høsten.

Bare litt til 28 prosent skatt
Det er muligheten til å ta ut overskudd fra bedriften og beskatte dette med 28 prosent, som skal begrenses sterkt. I den nye modellen er det bare en liten del av overskuddet som skal kunne beskattes med 28 prosent. Hvor stor denne delen blir, avhenger av bedriftens eiendeler og en såkalt skjermingsrente. Denne har Finansdepartementet satt til å være lik 5-års statsobligasjonsrente. Dette er mye strengere enn utvalget som utredet modellen foreslo for regjeringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *