Lasse Kjus må rive billig-laft

Alpinstjerna Lasse Kjus har som mange andre norske hyttebyggere latt seg friste til å handle laftehytte fra Estland. Han skulle ha ei prakthytte på 200 kvadrat på Hafjell, men opplever nå at billighandelen straffer seg. Hele rukkelet må rives.

Lasse Kjus har tegnet laftehytta selv og lot seg overbevise av et utenlandsk firma som hentet laftetømmer og håndverkere fra Estland. 500.000 skulle han betale for laftekassa. Det er bare en tredel av det han ellers måtte betalt, melder Gudbrandsdølen Dagningen (GD) på nett.

Da Kjus var på inspeksjon forleden dag, møtte det ham et sørgelig syn. Laftestokker var råtne, tømmeret var for rått, det var utett mellom stokkene og lafteknutene var av en type som ville gjøre hytta svært utett etter hvert som tømmeret tørker og synker sammen.

Byggherren hadde ikke annet valg enn å forlange hele hytta revet og sendt tilbake til produsentlandet.
Leverandørens representant skal ha akseptert kravet, uten protest.
Ifølge GD, skal det være flere hytter i samme område med samme dårlige standard.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *