– Ikke skyldig

Ingen av de tiltalte etter arbeidsulykken som kostet to svenske bygningsarbeidere i 20-årene livet på Kampen skole i Oslo 7. oktober 2002, erkjente straffeskyld da saken kom opp for Oslo tingrett mandag.

For første gang er topplederne i byggefirmaene satt på tiltalebenken etter en arbeidsulykke. Den alvorligste tiltalen lyder på uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter og har en strafferamme på 6 år. For flere av de øvrige tiltalte byggeledere og styreledere er strafferammen 3 år.

Også byggherren Undervisningsbygg er tiltalt, og det mener sektorleder Erik Beck i Arbeidstilsynet i Oslo er viktig.
– Utfallet er viktig fordi det vil skape presedens i lignende saker. Vi ønsker at byggherreansvaret og prosjektleders ansvar skal trekkes inn, sier Beck til NRK.
Det er satt av fire uker til rettsaken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *