Kristher Kopperud er daglig leder i det snart 30 år gamle tømrerfirmaet Kopperud Bygg. I 2021 ble han sertifisert Hunton Nativo-partner, og etablerte Trefiberisolering Øst i Halden. (Alle foto: Hunton)

Stormforelsket i trefiberisolasjon

Byggmester Kristher Kopperud har i flere år anbefalt kundene sine å isolere med trefiber. Da han skulle renovere slektsgården i Halden var han ikke i tvil om å velge Nativo Trefiberisolasjon Innblåst.

Kopperud tar på seg både rehabilitering og nybygg av boliger og hytter, men også næringsbygg innenfor landbruk og industri. De siste årene har imidlertid byggefirmaet hatt mest nybygg-prosjekter der de primært blåseisolerer med Hunton Trefiberisolasjon.

Stormforelsket med en gang

Første gang Kristher hørte om trefiberisolasjon var i 2016 i et samarbeid med trelastprodusenten Stangeskovene. Da Hunton litt senere inviterte til Hunton Akademiet på Gjøvik, fikk han god innføring i egenskapene til trefiberisolasjon.

– Jeg ble stormforelsket i trefiberisolasjon med en gang, og blitt mer bevisst på produktvalgene vi tar. I ettertid har vi hatt mange totalprosjekter der vi har brukt flere av Huntons produkter, forteller Kristher.

Kundene deres er også storfornøyde. De forteller at selv over 100 år gamle hus ikke er til å kjenne igjen etter at de er isolert med Nativo Trefiberisolasjon. Husene er blitt betraktelig varmere om vinteren og svalere om sommeren. De skryter også av upåklagelig lydisolasjon og at strømregningen er blitt rekordlav.

– Det er gøy når vi får sånne tilbakemeldinger, og får høre at kunden ønsker å bruke trefiberisolasjon igjen i nye prosjekter. Det setter jo et visst kvalitetsstempel, smiler Kristher fornøyd.

Isolerer slektsgården med trefiber

Byggmesteren bor selv på en gård som har vært i familien i flere hundre år. Han overtok gården i 1997 og flyttet sammen med familien inn i våningshuset fra 1870. Etter 20 år bestemte Kristher seg for å rive den gamle tømmerbygningen og bygge et nytt våningshus som kan brukes i mange generasjoner fremover. I tillegg ville han bygge opp igjen det gamle bryggerhuset og benytte det som garasje.

– De nye byggene skal ha god varmelagringsevne og lydisolasjon mot den trafikkerte veien og jernbanen vi bor ved siden av, men også ha med de gode egenskapene og kvalitetene fra det gamle huset. For til tross for at det var trekkfullt og kaldt om vinteren med tømmervegger og leiregulv, så hadde vi et hus som pustet godt og var svalt om sommeren, forteller Kristher.

Kristher var ikke i tvil om produkt og materialvalg til sitt eget prosjekt. 3000 mm trefiberisolasjon ble blåst i tak og vegger for å få en tett og jevn isolering. I tillegg valgte Kristher Hunton Undertak, vindsperren Hunton Vindtett, og Hunton Intello, en diffusjonsåpen duk som fungerer som dampbrems og som i kombinasjon med trefiberisolasjon bidrar til en pustende konstruksjon.

Ønsker bedre kjennskap til trefiber

Kristher mener det er for enkelt å velge gamle og vante isolasjonsmaterialer. Dersom flere forbrukere og profesjonelle i byggebransjen hadde hatt bedre kjennskap til trefiberisolasjon og alle fordelene og egenskapene, tror han langt flere hadde blitt nysgjerrige og tatt i bruk produktet.

– Jeg er opptatt av at kundene tar bevisste valg på hvilke produkter de vil bruke og kjenner til de ulike egenskapene de har. I tillegg er det viktig at arbeidet utføres på riktig måte for å få mest mulig igjen for investeringen, avslutter Kristher Kopperud.

Hvorfor det er smart å blåseisolere trefiber:

  • Blåseisolering med Nativo Trefiberisolasjon utføres av sertifiserte partnere og sparer tømrerne for verdifull arbeidstid.
  • Blåseisolering er raskere enn håndisolering. På et åpent loft kan vi isolere opp til 1000 m2 dag, som er om lag dobbelt så raskt som håndisolering.
  • Innblåst trefiberisolasjon gir en sømløs isolering uten skjøter og omlegg, og man oppnår mindre konveksjon i konstruksjonen.
  • Løsullen fyller ekstremt godt rundt gjennomføringer i konstruksjonen
  • Svinn på byggeplass reduseres kraftig
  • Du får god kostnadskontroll på prosjektet
  • Blåseisolering egner seg både til rehabilitering, nybygg og ikke minst til elementbygging

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *