Daniel får unge til å se lyst på livet og tømrerfaget

– Det jeg vil er å få fram hvor fint det er å være håndverker, skape ting og være stolt av det etterpå, sier tømrer og influencer Daniel Mork.

Førtiåringen fra Averøy driver enmannsfirmaet Mork Snekkerservice og har siden 2019 fått over 80 000 følgere på Instagram og andre sosiale medier.

– Sammen fikser vi alt

I dag skal Mork møte en byggfagklasse fra Kuben i Oslo. Tømreren er opptatt av å snakke med de unge gutta – ikke til dem.

– Det verste jeg vet er folk som er belærende. Ungdommen må møte sånne håndverkere som meg og høre at de har valgt riktig yrkesvei. At viktige ting som jobb og liv blir bra, sier Mork til Byggmesteren.

Han skjønnmaler ikke yrket sitt eller innsatsen som kreves når han besøker byggfagelever på skoler, messer og byggevarebutikker som Duri Fagprofils demodag.

– Hardt arbeid lønner seg alltid. Jeg forklarer hvor viktig det er med riktige holdninger i jobben og ellers. At du møter til tide, rydder etter deg og sjekker ting, sier tømrer Daniel Mork. (Foto: Byggmesteren)

Mork har svennebrev i tømrerfaget og jobbet lenge på større bygg og offshore. Der ble han lei av ensidig arbeid og papirmengder.

– Jeg har dysleksi og vil helst unngå alt kontorarbeidet. Det tror jeg mange – særlig gutta – kjenner seg igjen i. Men jeg forklarer dem at det er kjempestor etterspørsel etter oss håndverkere som er litt kreative og står på i produksjonen. Det formelle, som eposter og prating med kunder går fint om du er deg selv, forteller Mork som selv bare tar mindre rehabjobber.

Vil få fram stoltheten i tømrerfaget

Mork er opptatt av at ungdom skal oppdage de mange ulike mulighetene i tømrerfaget.

– Jeg vil at de skal forstå hva håndverk er for noe. Lenge har det vært stort fokus på nybygg, som mange tror bare er stålstendere og gips. Men i våre yrker kan vi skape ting og reparere. Fremover blir rehab det store, fastslår Mork.

«Ingen jobb er for liten» er motto til Mork Snekkerservice.

– Å drive som tømrer i dag er både kult og nyttig. Du har ulike byggeskikker i landet vårt. Forskjellen på å rehabilitere en vegg i Trysil, Averøy og Oslo er kjempestor! At de unge forstår byggeskikken og hvorfor ting skal gjøres lokalt, er jeg opptatt av, sier Mork.

Tømrer Daniel Mork stortives med gode og krevende dager på jobb og deler sine arbeidsdager med over 80 000 følgere på Instagram. (Foto: Skjermdump)

Daniel Mork brenner for tre ting.

– For det første vil jeg fremme fagkunnskap om hvordan ting gjøres. Så er det å være stolte over yrket og håndverket vårt. Og jeg vil at vi rekrutterer så mange vi kan til håndverksfagene, uansett om de er unge, eldre eller sliter litt. Vi trenger folk som er flinke på skolen. Men vi trenger også folk som skal produsere, og de vil det alltid være etterspørsel etter. Norge trenger flere håndverkere, sier tømrer Daniel Mork.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *