Bygg og Bevar-prisen har vært delt ut hvert år siden 2012, og er den eneste prisen i Norge som deles ut til håndverkere og bygningsvern-bedrifter. (Illustrasjonsfoto: Bygg og Bevar)

Hvem skal vinne Bygg og Bevarprisen 2023?

Vet du om håndverksbedrifter som fortjener heder for arbeidet sitt eller er det en bransje eller et håndverk du mener har fått lite oppmerksomhet i bygningsvernet?

Bygg og Bevarprisen er delt ut hver høst år siden 2012. Formålet med prisen er å løfte frem bedriftene som gjør arbeider på gamle hus til et levebrød. De som utmerker seg innen utførelse og formidling og som gjør en ekstra innsats for de gamle husene.

Les også: Nina skal lede Bygg og Bevar

Det finnes mange priser som hedrer god design og arkitektur. Men få for de som faktisk utfører arbeidet. Vi tror Bygg og Bevarprisen er den eneste som deles ut til de som faktisk gjør jobben, håndverkerne.

Hvem kan få prisen?

Det skjer mye godt bygningsvern rundt om i Norge. Bygg og Bevar trenger ditt forslag for å finne frem til de beste. Mange tror imidlertid at Bygg og Bevarprisen deles ut for store arbeider på usedvanlige signalbygg – slik er det ikke. Det er arbeidets kvalitet og bedriftenes fokus på formidling av kunnskap via lærlinger eller kurs som er viktig for juryen. Dette er viktige kriterier i vurdering av kandidatene:

  • Bedrifter som har dokumentert dyktig utførelse i samsvar med bygningenes stil, alder, materialbruk, konstruksjon og lokale egenart
  • Bedrifter som jobber tverrfaglig
  • Bedrifter som aktivt jobber med kompetanseutvikling blant ansatte i bedriften
  • Bedrifter som deler sin kunnskap om byggeskikk og håndverk i markedet og samfunnet forøvrig

Hvilke bedrifter har vunnet prisen?

Bygg og Bevarprisens jury har vært opptatt av å fremheve bredden av fagene som arbeider i bygningsvernet. Blant de tidligere vinnerne finner vi bedrifter som arbeider med vindusrestaurering, vi finner tømrere, blikkenslagere, malere og murere.

I 2022 var det Sollie Bygg fra Risør som stakk av med heder og ære, og 50.000 kroner. (Foto: Bygg og Bevar)

Men vi vet at det finnes flere faggrupper som fortjener en utmerkelse for sitt arbeid. Hva med bedriftene som gjør en innsats innenfor betongrehabilitering, blyglassarbeider, gipsmakere, smedfaget, steinhuggere, tre og materialkvalitet? Hold øynene skjerper for en bedrift nå – eller send oss din kandidat.

Dersom du har en kandidat du mener er verdig prisen – så kan du sende oss et forslag via dette skjemaet og sende mailen til post@byggogbevar.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *