Den helgjengede konstruksjonsskruen med elforsinket overflate kommer i to varianter med sylinder eller forsenket hode. De to variantene har ulike fordeler og egenskaper. (Foto: fischer)

Helgjenget konstruksjonsskrue

For å sikre en raskere og mindre belastende innfestning, i tillegg til å redusere batteribehov, lanserer fischer nå PowerFull II – en oppgradert helgjenget konstruksjonsskrue.

– Vi ønsket å utvikle en markant forbedret utgave av vår helgjengede konstruksjonsskrue PowerFull. Den oppgraderte utgaven PowerFull II har noen nye fantastiske egenskaper som vil gjøre arbeidshverdagen til håndverkeren bedre og mer fleksibel, og vi har stor tro på at denne skruen vil bli en sterk konkurrent på hylla, forteller Lars Holbæk, Nordic Head of Product & Marketing Management hos fischer.

Krever mindre kraft fra håndverker og drill

Utfordringen til de lange tradisjonelle konstruksjonsskruene med stor diameter, er at de krever stor styrke fra både håndverker og skrumaskin. For å redusere belastningen og sikre en mer smidig innfestning, er PowerFull ll utviklet med en forbedret skruegeometri.

–  PowerFull ll har en innovativ spissgeometri som blant annet sørger for at skruene drives raskt inn, og reduserer faren for at treverker sprekker. Nålspissen gjør at skruen er enkel å plassere i for eksempel vinklede skrueforbindelser, og har en sterk uttrekkslastkapasitet som optimerer innskruingsmomentet og muliggjør en pen finish. Alle disse egenskapene gjør at innfestningsarbeidet går raskere og krever mindre kraft fra både håndverker og maskin, forklarer Holbæk.

Holbæk legger vekt på at det er de patenterte freseribbene på skruen som reduserer innskruingsmomentet av skruen, som betyr at flere skruer kan monteres med samme batteri og mindre krefter.

Tømrer Alexander Bore, kjent fra Instagram som Snekkerbore, har testet konstruksjonsskruene, og han kan skrive under på skruens kraftfulle egenskaper. (Foto: Instagram)

– Disse konstruksjonsskruene er veldig lette å skru inn til å være så kraftige og lange. Jeg brukte den største skrumaskinen min, men merket at jeg helt fint kunne klart meg med en mindre maskin da de entret materialene veldig lett. Jeg synes PowerFull ll virker veldig bra med kraftig styrke og utallige bruksområder i forskjellige konstruksjonsdeler, sier Bore.

Innvendige freslommer

Den helgjengede konstruksjonsskruen med elforsinket overflate kommer i to varianter med sylinder eller forsenket hode. De to variantene har ulike fordeler og egenskaper.

Sammenføyninger av bærende trekonstruksjoner er en stor del av håndverkerens hverdag. Det krever kraft fra både håndverkeren og skrumaskinen. (Foto: fischer)

–  Det sylindriske hodet med flere freslommer sikrer ren forsenking av hodet og kan skrus dypt ned i treverket med lange skruebits, som gir usynlig innfestning. Skruen med det spesielle forsenkede hodet har innvendig freslommer som passer perfekt for å feste metalldeler i tre, samt tre-til-tre-forbindelser. Dette gjør skruen allsidig og brukervennlig til flere bruksområder, forteller Holbæk og avslutter:

–  PowerFull ll er testet i Norge, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger på konstruksjonsskruen. Nå gleder vi oss til at denne skruen blir en naturlig del av håndverkerens sortiment. PowerFull ll blir tilgjengelig på hyllene i løpet av mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *