Vertikal Nydalen blir 18 etasjer høyt. (Illustrasjon: Avantor, Snøhetta)

Mange vil bo, jobbe og spise i Vertikalen

– Boligkjøpernes interesse har vært enorm, sier DNB Eiendom Nybygg om Vertikalen – Norges første kombinasjonsbygg med naturlig klimatisering.

– Bolig- og næringsprosjektet som nå bygges på Gullhaug Torg i hjertet av Nydalen er unikt i Europa, sier byggherre Avantor.

Kombinasjonsbygg med naturlig klimatisering

Det er arkitektene i Snøhetta som har tegnet det spektakulære bygget.

– Dette bygget er banebrytende på så mange måter, både med tanke på arkitektur og utforming, men ikke minst med tanke på det miljømessige og klimaavtrykket. Dette er arkitektur og byutvikling på aller høyeste nivå, sier prosjektmegler Jan Græsvik i DNB Eiendom.

Banebrytende teknologi for ventilasjon, oppvarming og svaling gjør bygget meget energieffektivt.

(Illustrasjon: Avantor, Snøhetta)

– Vertikal er et FutureBuilt-forbildeprosjekt, som betyr at bygget har betydelig bedre miljøløsninger enn dagens praksis i byggenæringen. Dette blir Norges første kombinasjonsbygg med naturlig klimatisering, noe som igjen medfører at det ikke er behov for luftekanaler og vifter.

– Det igjen tillater en takhøyde på hele tre meter i leilighetene, sier Græsvik.

Klimagevinsten er betydelig både under byggeprosessen og i byggets levetid. Forskning viser at ventilasjonsanlegget alene kan stå for opptil 30 prosent av utslippene i livsløpet til et bygg. Grunnvann hentes opp fra over 300 meter dype brønner i bakken, mens varmepumper henter varme om vinteren og svaler om sommeren.

Nesten 70 prosent solgt på forhånd

Vertikal Nydalen består av 18 etasjer og blir 65 meter høyt. I første etasje åpner Fursetgruppen en italiensk restaurant med flott uteservering, mens det fra andre til syvende etasje blir kontorlokaler. Fra åttende til attende etasje kommer det leiligheter fra 44 til 143 kvadratmeter, fordelt over 2-, 3- og 4-roms leiligheter.

(Illustrasjon: Avantor, Snøhetta)

– Denne løsningen betyr at alle leilighetene får flott utsikt, også de i «første» etasje. Jeg mener dette prosjektet er et veldig godt eksempel på gevinstene det kan gi å bygge i høyden med tanke på bokvalitet, byutvikling og det miljømessige, sier Græsvik.

Salgstallene så langt viser at mange ønsker å bo i Vertikal Nydalen. Ifølge Græsvik var det over 3000 interessenter i forkant av salgsstart, og per dags dato er nesten 70 prosent av leilighetene solgt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.