Skånsom justerskrue

fischer FAFS justerskrue kan brukes i alle byggematerialer, får enkelt tak og er like enkel å montere som å demontere.

Den nye justerskruen er laget i stålkvaliteten C10B21 og etterlater tak, forskaling, dør og vinduskarmer så intakt at byggematerialene kan gjenbrukes etter demontering. Selve skruen vil også være intakt og kan gjenbrukes, sier produsenten fischer.

Fungerer i alle byggematerialer

Skader på materialet vil typisk oppstå dersom materialer festes med en klassisk justerskrue. Den nye skånsomme justerskruen, FAFS, fungerer i alle typer byggematerialer og holder materialene intakte og uskadde. Med sine doble gjenger er FAFS en åpenbar problemløser, uansett avstand mellom festeemnet og underlaget.

En av hemmelighetene bak den nye justerskruen er klipsen. Det er klipsens gjenge som gjør demonteringen enkel. Samtidig roterer ikke klipsen under justering, og skruehodet opprettholder sin posisjon i festeemnet.

Enkel etterstramming og justering uten kiler

Overalt på byggeplassene er det kiler i sving når man monterer ulike materialer. Hos Tømrermester Guldfeldt i Odense har snekker Henrik Gustavsen jobbet i 20 år, og like lenge har han brukt kiler for å montere for eksempel rammer og forskalingstak. Som en av de første i Norden har han testet FAFS i praksis. Han sier:

– Jeg kan se at FAFS-skruen vil gjøre det lettere for oss i hverdagen. Du trenger ikke bruke kiler når du kan justere på denne måten. Vi slipper dermed et arbeidstrinn. Nå behøver vi kun en boks med skruer, i stedet for å drasse rundt på disse kilene.

FAFS har også den fordelen at justeringen er fleksibel. Den kan justeres igjen og igjen, selv etter at bygget er fullført. Den etterstrammes med standard bit TX25 både ved ettårskontroll, eller når du kommer innom og oppdager at noe bør justeres. På denne måten opprettholdes alltid optimal justering.

Unngå materialavfall

I dag brukes helgjengede karmskruer i nesten alle typer konstruksjoner. Med den type skruer er det ingen fleksibilitet. Når den først sitter fast, kan den ikke justeres. Med FAFS kan konstruksjoner monteres og demonteres uten å skade og sløse med dyrebare byggematerialer, sier fischer.

Fakta om FAFS justerskrue:

·       ETA godkjent

·       Tre gjenger på skruespissen sørger for raskt bitt

·       Omjustert med standardbits TX25

·       Samme justerskrueklips for alle materialer – også betong, murstein eller porebetong

·       Et patentert innvendig fresespor i kjernen av FAFS muliggjør effektiv fresing og perfekt fjerning av trestøv. En spesiell voks reduserer skrumomentet ytterligere.

·       I mur kan skruen brukes med fischers egen DuoPower 6×50 mm etter forboring av hull.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.