Finalisten Krabbavigå på Jåsund består av fem kjedete eneboliger på 150 m² BRA. (Foto: OBOS Block Watne)

Finalistene i Årets Småhusprosjekt

Prosjekter fra Norgeshus, Bakke og OBOS Block Watne konkurrerer om å bli kåret til Årets Småhusprosjekt på Boligkonferansen.

Prisen Årets Boligprosjekt deles ut i kategoriene Årets Hytteprosjekt, Årets Småhusprosjekt og Årets Leilighetsprosjekt, skriver Boligprodusentenes forening. Vinneren blir kåret under Boligkonferansens festmiddag 10. mai.

Må krysse av i flest bokser

Vinnerne må framstå for næringen som et forbildeprosjekt innenfor standardisering, byggekostnader, energi og klima, særpreg og nyskaping, bokvaliteter og bruk av BIM. De tre finalistene er

Norgeshus for Åsegardane  Panorama Tomannsboliger, Åse, Ålesund kommune

Prosjektet Åsegarden Panorama består av sju vertikaldelte tomannsboliger oppført av Norgeshus Din Bolig på Åse utenfor Ålesund. Boligene er kostnadseffektive konseptboliger i to etasjer. Boligene har et areal på 138 m2 og 150 m2.

Prosjektet er utviklet av Norgeshus Din Bolig i samarbeid med hovedkontoret i Norgeshuskjeden. Alle fag er komplett prosjektert med BIM. Det foreligger IFC-modeller, og det er utført kollisjonskontroller av fagene. Det detaljerte prosjekteringsunderlaget er også brukt til koordinering, prising og visualisering.

Det er etablert tett samarbeid med leverandørene innenfor Optimera-systemet for forutsigbarhet i logistikk, planlegging og utførelse. Prosjektet har vannbåren varme og er tilrettelagt for tilknytning til fjernvarme.

Bakke for Granåstoppen – Funkelbråten, Fetsund, Lillestrøm kommune

Granåstoppen er et småhusprosjekt med totalt 154 boliger, fordelt på 11 delfelt. Delfeltet «Funkelbråtan» omfatter 14 boliger fordelt på kjedete eneboliger og rekkehus. Rekkehusene er 137 m2, og de kjedete eneboligene 199 kvm BRA.

Begge inkludert sportsbod og integrert garasje. Bakke AS er både entreprenør og byggherre, og dekker hele verdikjeden med utvikling, prosjektering, markedsføring og bygging i egen regi. Det benyttes standardiserte boligmodeller, produsert i Bakkes elementfabrikk på Aurskog.

Prosessen er effektiv og gjentakelseseffekten er høy. Byggetiden er kort, og ofte tar det ikke mer enn ett døgn å sette opp et enkelt hus og gjøre det ferdig utvendig. Elementproduksjonen på Aurskog gir svært effektiv materialutnyttelse, høy sorteringsgrad, og lite energibruk til tørking/oppvarming av bygg.

Prosjektet «Funkelbråtan» kom på 10-på-topp lista i 2021 med kundetilfredshetsindeks (KTI) på 86 poeng.

OBOS Block Watne for Krabbavigå, Jåsund, Sola kommune

Prosjektet Krabbavigå på Jåsund består av fem kjedete eneboliger på 150 m² BRA.

Husene inngår i en del av et større utbyggingsområde hvor Jåsund Utvikling er byggherre for infrastruktur og fellesarealer. Blant annet inngår 100-meters-skog, egen sandstrand med tilhørende gapahauk og store områder for lek- og turområder.

Krabbavigå er prosjektert av OBOS Block Watne med egne arkitekter. Det er brukt Block Watnes standarddetaljer og standardprodukter, og husene er plassbygd med egne ansatte.

Boligene tilfredsstiller krav til tilgjengelighet med alle hovedfunksjoner på inngangsplanet. Deler av andre etasje har mønt himling og større romhøyde. Det er valgt bestandige produkter med royalbehandlet trekledning, fargerike fasadeplater og aluminiumbeslåtte trevinduer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.