Vernestøvelen Elite fra Blåkläder. (Foto: Blåkläder)

Vernesko som beskytter mot langtidsskader

Blåkläder lanserer nye vernesko som skal beskytte foten bedre mot ytre skader og indre belastninger.

Stabilitet, beskyttelse og forebygging har derfor vært tre nøkkelaspekter i Blåkläders utvikling av sin nye vernesko-kolleksjon, skriver produsenten.

Mange skritt på jobb

I tillegg til tunge løft, skarpe objekter og harde slag som kan treffe foten, tar en håndverker i gjennomsnitt 10 000 skritt om dagen. Det utgjør 80 millioner skritt i løpet av et 40 år langt arbeidsliv. Av den grunn mener Blåkläder at det er avgjørende for en håndverker å vurdere hva han eller hun har på føttene sine hver dag. Fotskader kan ofte forplante seg til knær, hofte, skuldre og nakke.

Verneskoene Retro fra Blåkläder. (Foto: Blåkläder)

Selskapet lanserer i dag en rekke nye vernesko utarbeidet i samarbeid med ortopedispesialisten Camp Pro i Sverige. Spesialisten har over 600 års erfaring med ortopedisk biomekanikk og rehabilitering for føtter.

Utviklet ny lest og fotseng

I tillegg til samarbeidet med Camp Pro, har Blåkläder også samarbeidet tett med portugisiske Fagus, som også produserer skolester for ECCO. De har utviklet verneskoenes lest og fotseng fra scratch, for å gi brukeren bedre stabilitet og støtabsorbsjon.

Vernestøvelen Elite fra Blåkläder. (Foto: Blåkläder)

 

Skoene er blitt testet underveis av 150 personer fra ulike yrkesgrupper. Selv de minste tilbakemeldinger knyttet til skoenes stabilitet, hælkappe, vridningsstyrke, passform, støtabsorbsjon og tyngdefordeling har bidratt til sluttresultatet. Ikke mindre enn 200 prototyper har vært utviklet før den endelige versjonen sto ferdig.

– Skoene er med andre ord spesialutviklet for et langt arbeidsliv med optimal beskyttelse av føttene, lover Blåkläder.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.