Hyttemodell i Archicad. (Illustrasjon: Maxbo Proff)

BIM-er alle hyttemodellene

For tre år siden lanserte Maxbo Proff sine egne hyttemodeller. Nå er alle tegnet på nytt som BIM-modeller.

– Denne digitaliseringen gjør både tegne- og byggeprosessen enklere og bedre, sier Christoffer Aas Clementz, sjef for byggesystemer i Maxbo.

Reduserer feil

– Vi har startet helt på nytt, og tegnet alle de 11 hyttemodellen fra grunnen av, som digitale modeller. Maxbo Tekniske Tjenester har gått gjennom alt det tekniske, og sørget for at konstruksjonene ble enda mer optimale. Å jobbe med BIM på denne måten har utrolig mange fordeler, sier Aas Clementz.
k
Han har inngått en samarbeidsavtale med Graphisoft Norge om levering av BIM-løsningen Archicad og ArchiFrame for digitalisering av hele tegne- og produksjonsprosessen. Digitaliseringen gjør nå at det er lettere å forandre på hyttene etter spesielle ønsker, man kan se modellene på PCer, telefoner og nettbrett både under salg og produksjon, og sjansen for feil under byggingen reduseres til et minimum.
(Illustrasjon: Maxbo Proff)
– Dette arbeidet har vært omfattende, men helt klart verdt innsatsen. Sammen med en rask måte å prise hyttene på, er disse 3D-modellene nå til stor hjelp for entreprenører både når de bestiller, selger og bygger dem. Målet er å gi kundene våre en mest mulig effektiv prosess, sier Aas Clementz.
k
Maxbo og Løvenskiold Handel er deleiere i to elementfabrikker: Norsk Modul i Telemark og i3 Element i Valdres. Herfra kommer nå alle elementene til Maxbo-hyttene, bortsett fra takstolene, som kommer fra andre samarbeidspartnere. I tillegg produseres det til boliger og næringsbygg.

Raskere tette bygg

– Vi har jobbet med elementer og precut i flere år nå, og har bygget opp en slagkraftig organisasjon innen byggesystemer. Stadig flere setter pris på fordelene med modulbaserte løsninger. Det er betydelig raskere å sette opp, og man får raskere et tett og tørt bygg. I et land med utfordrende klima, er det ofte svært avgjørende. Og så er det opplagt bedre for en entreprenør å kunne bygge og selge raskt, for å gå videre til neste inntektsgivende prosjekt. Planen er at Maxbo og Løvenskiold skal vokse innen byggesystemer, sier han.
Christoffer Aas Clementz, sjef for byggesystemer for Maxbo. (Foto: Maxbo)
Aas Clementz jobber nå med å få til en teknisk godkjenning fra Sintef, som skal gjelde alle elementbyggene deres.
k
– Dette vil gi en ekstra trygghet hos kunden. Et slik godkjenning hadde nok vært vanskeligere å få til uten den digitaliseringen vi nå har gjennomgått, sier han.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *