Fargerike bånd sikrer verktøyet

Når byggmester Lars Ivar Berg i Fredrikstad klatrer i stillaset, har han drill og annet håndverktøy festet til beltet med fargerike bånd.

– Sikringen har fungert helt fint, så snart jeg hadde lært meg å bruke den riktig, forteller han i en pressemelding fra leverandøren, Luna Group Norge.

Han legger vekt på at han sikrer verktøyet mot skader siden det ikke kan falle ned fra stillaset, noe han har opplevd – som mange andre. Men vel så viktig, er det at han sikrer kolleger i eller ved stillaset mot å få fallende verktøy i hodet.

Mange alvorlige skader kan avverges

Ifølge Luna Group Norge, forårsaker fallende gjenstander som verktøy og utstyr alvorlige personskader på ulike arbeidsplasser i bygge- og anleggsvirksomhet. I 2019 ble det registrert 2 664 ikke-dødelige arbeidsskader i bygge- og anleggsvirksomhet. Støt/treff av gjenstand er den hyppigste ulykkestypen, med nær 600 registrerte tilfeller, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå. 

Nettseminar om verktøysikring

Leverandøren av verktøysikring vil gjerne belyse dette enda bedre, og inviterer til digitalt seminar om dette fredag 7. mai. I seminaret kan du lære alt om verktøysikring når du jobber i høyden, heter det i presentasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *