Det var byggmester Arne Kristiansen i Byggmesterforbundet Helgeland som først tok til orde for at veilederen måtte endres slik at håndverksbedrifter som ikke har sentral godkjenning ikke ble regnet som useriøse. (Foto: Per Bjørn Lotherington)

Veilederen til Tettpå er riktigere nå

– Den oppdaterte veilederen vektlegger nå fagkompetanse i større grad enn tidligere, sier Skatteetaten og Byggmesterforbundet.

Den nye veilederen brukes av Skatteetaten og landets kommuner i kampanjen mot svart arbeid i ROT-markedet.

Huseiere i kommuner som deltar i Tettpå blir oppringt av Skatteetaten og advart mot å bruke useriøse og svart arbeid. Alle som kontaktes blir anbefalt å sjekke sin mulige håndverker opp mot punktene i veilederen.

I fjor kontaktet Byggmesterforbundet Skatteetaten fordi veilederen da fokuserte for mye på sentral godkjenning og manglet viktige sjekkpunkter som ansvarsforsikring.

Les også: Sentral godkjenning beviser ikke at du er en seriøs håndverker (+)

Vektlegger fagkompetanse mer

Nå har veilederen tatt inn ansvarsforsikring, Våtromsnormen og Håndverkerens Våtroms Veilder (HHV) som del av seriøsitetskravene, forteller Byggmesterforbundet.

– Det stemmer at vi i samarbeid med våre partnere har revidert Tettpå-veilederen som du nå finner på skatteetaten.no/tettpa. Det er felles enighet og stor oppslutning rundt anbefalingene i den oppdaterte veilederen, som i større grad enn tidligere vektlegger fagkompetanse og gir forbrukeren råd til hva som kan være lurt å etterspørre fra håndverkeren, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten.

Her er de nye kravene som kjøpere av håndverkstjenester vil få beskjed om å sjekke i veilederen til Tettpå. (Foto: Skjermdump)

Tettpå-kampanjen har også fått to nye samarbeidspartnere.

– Vi er glade for med at vi har fått med oss Brønnøysundregistrene og Byggmesterforbundet. Dette styrker Tettpå-laget ytterligere. Vi er nå i sluttfasen med nasjonal implementering og vurderer i den sammenheng Tettpå-utvidelser til flere kommuner uten at dette per nå er besluttet, sier Nilsen til Byggmesteren.

Byggmesterforbundet: En forbedring

– Sentral godkjenning er kraftig nedtonet i den nye veilederen. Vi synes det er særlig viktig at sjekkpunktet om ansvarsforsikring er tatt inn og våtromsnormene, sier daglig leder Frank Ivar Andersen i Byggmesterforbundet.

Han fastslår at den nye veilederen er en forbedring og at kampanjen er viktig i kampen mot svart arbeid og useriøse.

– Vi må heller ikke glemme at det viktigste tiltaket ikke er brosjyren, men at forbruker som kjøper bolig, eller skal bygge, blir ringt opp av skatteetaten, sier Andersen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *