Byggeplassene kan fortsette som før

Arbeid kan fortsatt foregå på byggeplasser selv etter de nye smitteverntiltakene som ble innført i en rekke kommuner lørdag og søndag.

I et brev til medlemmene søndag kveld, understreker Byggmesterforbundet at det ikke er endringer som gjelder byggeplasser. Det vil si at det fortsatt er anledning til å arbeide og det kan være åpen tilgang til byggeplasser.

Les mer hos Byggmesterforbundet

 

«Klikk og hent» for håndverkere

I de 25 kommunene som de nye smittevernreglene ble innført i, vil varehandelen være stengt for kunder. Det gjelder bare delvis for byggevare, som stenges for publikum, men som kan slippe inn profesjonelle, ifølge bransjeorganisasjonen Virke.

Det blir også åpnet for utkjøring og henting av varer i byggevareutsalg.

For øvrig kan profesjonelle benytte tjenesten «Klikk og hent». Også om varene er bestilt fra bil på butikkens parkeringsplass, ifølge Virke.

 

Dokumenter smittevern

I medlemsbrevet sitt, minner Byggmesterforbundet om at mange kunder kan bli mer reserverte nå. Byggmesterfirmaer oppfordres derfor til å skjerpe oppmerksomheten om avstand og være forberedt på å vise fram dokumentasjon om smittevern overfor kunder. De ansatte må også være nøye med å etterleve smittevern utenom arbeidstida, heter det.

 

 

De 25 kommunene

Etter nye innskjerpinger søndag kveld, er det disse 25 kommunene som er berørt: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler, Ås, Asker, Aurskog-Høland, Bærum, Drammen, Horten, Lier, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde og Skiptvet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *